Kattryd

Senaste inläggen

Av Camilla - 4 juli 2015 08:34

 

  Hoppas alla njuter lika mycket av den efterlängtade sommaren som jag gör, äntligen fick vi ta av oss dunjackan och få lite solstrålar på vår vintervita kropp, visst känns det skönt att få lite färg, det ser både fräscht och friskt ut.


Med sol och värme hör ju också höskörd till och i tisdags åkte gräset av, stora fina strängar av gräs fyllde våra ängar och lukten av nyslaget hö....den är oslagbar.


Några fina dagar med bra tork gjorde att vi igår kunde göra gräset till stora vita bollar, bråda tider är det och alla bollar skall köras in till gården, och det blev lagom torkat och näringsrikt hö för våra pållar..
Nu är husse är nöjd och glad, kanske jag kan få honom att luta sig tillbaka för en liten stund och njuta utav solen han me....eller NOT....ha ha ha   


 

   Nedräkningen till sommarlovet har börjat och vår traditionella resa till Falsterbo är i antågande, fyra glada tjejer drar i år ner för att möta ytterligare massa kollegor som redan är på plats.Vi önskar oss som vanligt fortsatt sol då stämningen där nere är bland det härligaste en hästnörd kan önska, sköna människor, vackra hästar, massor av shopping, stämning på topp, ett glas vin i gräset, god mat, ett dopp i det blå, ljumna sommarnätter.....you name it, något jag längtar till varje år och tröttnar aldrig!!!!


     

Nu ska jag ut och njuta utav sommarvärmen en stund, blir en varm dag idag så får passa på att göra sysslor tidigt, sen blir det bad får både matte och vovvar. Önskar dig en fin dag/helg och njut medan du kan...efter sol kommer regn...  .....tjingeling!!!!!

   


Av Camilla - 14 juni 2015 09:06

 Aaah....det är söööndag morgon och ännu en vecka är till ända, för många innebär detta nu sommarlov, och visst önskade jag att jag var 15 igen och skulle ha 10 långa veckor framför mig med ett härligt sommarlov.  Sommaren i sig är den bästa tiden då allt är ljust, varmt och lättsamt ja iallafall om man är gårds- och hästägare. Hästarna kan gå ute mycket mer och det är heller inte så många matpass att serva dom små bortskämda djuren med. Samtidigt innebär det en tid då hästarnas mat ska bärgas och det är lite pass och trix med det, ja långt ifrån som förr, nu tar vi in gräset i de stora vita bollarna, men ändå ska vädret passas in för slått och bärgning. 


Hästarna får vänta en stund med sitt sommarlov....de har några tävlingar kvar innan det är dags men formen på dem som är mer rund än oval säger något annat....de ser ut som att de redan har sommarlov...ha ha. Att få gå och äta gräs hela dagarna sätter sina spår, ja en viss fröken Muffins njuter utav det saftiga gröna och lyfter knappt nosen från backen, visst kan tyckas lite klädsamt, men det är mer att bära på när hon ska springa fort fort fort. Men nu är matte bättre från sin "manliga" förkylning så nu blir det andra bullar....på med springskorna kusarna!!!


  Äntligen har det varit några dagar med lite mer värme men framförallt sol, jag älskar solen och dess strålar och nu har kroppastollen fått sig lite vitaminer, skönt att slippa dunjackan och mössan som har hängt på fram till nu. Hoppas inte jag behöver ta fram dessa mer innan vintern, men med viss reservation så har vi ju midsommar snart och den tiden brukar inte vara bekant med värme och sol. Nu ska här sättas lite fart och göra stallsysslor men önskar er alla en härlig dag och var rädda om varandra....

                                                                                          ....tjingeling   

Av Camilla - 8 juni 2015 21:06

  Tjooohooo...det är jag, kommer ni ihåg mig...Milla, det är jag som brukar skriva några rader om vad som händer och sker här på Kattryd....jag har inte glömt av er....nej inte alls men livet, ni vet livet det går i ilfart och tiden rinner iväg...tiden räcker inte alltid till. Det är inte utan att jag har lite dåligt samvete....ja för er som troget är inne och läser lilla kattrydbloggen vilket jag är mycket stolt över och uppskattar väldigt mycket....så nu kör vi igen...en liten uppdatering!!!


                                           


 Sista månaden har varit fylld med mycket jobb då jag valt att jobba på ICA Reklam i Kungälv en tid framöver...och det innebär längre till jobbet, längre dagar och jag kan uttrycka mig såhär...så j....la roligt är det inte....men jobbet fyller upp det då jag verkligen gillar mitt jobb. Det som också är roligt är att det är många nya ansikten...ja typ 200 nya...ha ha, ser nya hela tiden och jag som måste heja på allt och alla...ja det kan ibland bli lite körigt, jag kan iof förstå att man inte orkar heja på alla hela tiden, för den kulturen finns tyvärr inte på min nya arbetsplats....just Kungälv....och....jag tror inte jag kommer att kunna ändra på det heller, jag kommer nog heja ihjäl mig...ha ha!!!


 

 Men på mitt kära Kattryd där hejar vi på alla, ja små som stora, fula som snygga, tjocka som smala, långa som korta....you name it....här slänger vi upp handsken och säger mors mors så fort vi möter någon och hejar den inte tillbaka...nä då är det någon utomsocknes...jag tycker att det är en trevlig gest att heja på varandra, kanske till och med le, och dagen blir sannerligen så mycket trevligare. Läste nåt intressant idag: "Att vara artig är så ovanligt idag, att det förväxlas med att flirta"....om det är sant kan man undra vart världen är på väg....ha ha!!!


 Jamen här är allt sig likt och hästarna har nu äntligen fått gå ut i de stora gröna hagarna vilket de uppskattar mer än mycket. Det gjorde gott åt min vackra vita som är gammal och har i vår varit lite tunn och inte velat äta sitt hö ordentligt, men det saftigt goda gräset det gjorde honom väldigt gott och nu ser han mer än välmående ut trots sin ålderdomligt muskelfattiga kropp, det värmer mattes hjärta, för det är alltid oroligt när pållarna inte får i sig maten ordentligt. Muffins däremot hon har svullnat till och ser mer ut som ett högdräktigt sto så nu får matte se till att hon motioneras ordentligt, det får bli lååånga turer i skogen på vägar, upp och ner...och jag tror inte hon misstycker, hon är en evighetsmaskin och älskar att springa....fort fort fort! 


 Ja, Herr Brun har också fått känna på årets första fältävlan....blev dock inte som matte planerat, men han fick rycka in precis som han gjorde förra året för Miss Muff, i år blev det i Hermanstorp, lika oförberedd som då, varken trimmat dressyr eller tränat terräng gjorde han en strålande tävling. Han har ett såå stort hjärta den här "lille" killen och han gör allt matte ber honom om....my guy....   en hyfsad dressyr med några missar från matte samlade 53.3 straff, han gjorde ju allt matte sa, ett ner i hoppningen då han blev för stark och matte slutade inte att dra...ha ha. Sen i det absolut roligaste momentet, terrängen,  där svävade min stooora bruna fina runt hela banan och jag kan inte annat säga än att han är fantastisk. Det var många hinder på banan som kunde tänkas vara svårt när man inte tränat något, men min förvåning över den härliga hästen var att han stod inte ens emot...han sög hindren precis som de ska...I love it....nästa gång ska matte släppa på tygeln lite så vi slipper tidsfel. Nu slipar vi formen och förbereder oss lite mer inför nästa som går i Strömstad i slutet av juni....längtar!!!!


 

Nej, nu ska jag ta hand om min "manliga" förkylning och krypa ner under täcket för att möta ännu en spännande dag imorgon, nya utmaningar väntar....önskar dig en fortsatt härlig vecka          ....tjingeling

Av Camilla - 5 maj 2015 06:38


   Tjooo...det är tisdag och jag vaknade lite mindre utsvövd än vanligt, natten har varit tämligen sömnlös, viktiga beslut ska tas och känslorna svallar...jag pendlar mellan glädje och sorg. Glädjen över att ha ett berikat liv med allt runt omkring mig som gör vardagen så vacker, men också sorgen över att inte få ha kvar en viktig del i detta....mitt jobb (här i Borås). Dagen D närmar sig och flytten till Kungälv går den 18 maj. Ja många tankar är det och i huvudet är det...stökigt kan man väl fint uttrycka sig....men vilket beslut jag nu än kommer till så får jag tro på att det kommer att bli bra...ICA är en stor del av mig och jag känner att jag är det även för ICA....  


 

    Förmånen att bo i en lugn och harmonisk miljö gör att tankarna oftast kan bearbetas trots att det alltid är något att göra, men med långa promenader, med hund eller till häst, att stå och mocka i någon timma eller två gör att många beslut kan tas och ja oftast blir de ju bra. Helgen kantrades av många aktiviteter, en långhelg som startade med att tretton härliga GP-människor stormade in här på Kattryd för en kväll med grill, chill och massor av gött snack...älskar att umgås med dessa underbara och ni vet vilka ni är....    


 

 Höjdpunkten kom på lördagen, mycket förberedelse har det varit för denna dag och såklart hade jag även sett fram emot och väntat så länge på just denna dag. Tidigt i ottan styrde jag och min medhjälpare M ekipaget mot Tranemo och årets första fälttävlan. På vägen mötte vi upp AT som piggt och raskt meddelat att hon ville följa med och inspireras utav tävlingen. Första delen man rider i en FT är dressyrprovet, inte min starkaste gren men gör det med godkänt oftast, får träna lite till och försöka tycka det är kul för min lilla vackra gjorde allt jag bad henne om, några små missar från mig men väl godkänt ändå. Efter dressyrprovet svidar man om sadel, sätter på hoppskydd på pållen och så drar man till hopprovet, som här gick på gräs över 9 stycken hinder. En ganska lätt bana, vi hade lite tur på första hindret då vi låg lite långt och Muffins valde att ta av...tur hon kan stretcha...ha ha vi var lite i obalans på nr 2 men sen gick det tåget och hon var med på resan....felfria och slutade på 53.3 straff inför terrängen.

  En något lång väntan på terrängen gjorde att vi hann både umgås med kollegor, gå terrängbanan (2 ggr), veterinärbesiktiga hos den bästa av veterinärer, vår kära Ionel och få i oss något att äta, vilket jag inte hunnit då klockan ringde 04.30...då är fokus göra iordning häst och åka...inget annat existerar. På framridningen inför terrängen kände jag hur Muffins var otroligt laddad, vilket hon tidigare inte varit utan mer tagit det med ro, nu kände jag hur hon vibrerade och det blev en ferrariliknande känlsa. Lilla hästen hon for med stora språng över de spektakulära framridningshindren och klockan drog ihop sig till start....13.14 gick startskottet och iväg for min lilla bruna som var med på noterna direkt. Banan sträckte sig över 15 hinder och 17 språng, tiden vi skulle hålla oss till var 3.03 min....ett ganska högt tempo och jag valde att rida mer på känsla än att försöka hålla tiden. Mitt mål var att få en bra rytm och en go känsla. Nu i efterhand så kan jag med stolthet säga....vi höll den planen!!!


                       


  Muffins hon sökte sig hela tiden efter nya hinder och alla våra språng blev till 100% och tempot...ja något för långsamt men ändå en fin och jämn rytm hela banan runt. Extra glad är jag över att hon inte ens tvekade över graven som hon tidigare haft sådan skräck för, vi susade lätt över den och i mål kom vi felfria med tiden 3.27...några straff till för tiden men det räckte ändå till en placering....i vår första start för säsongen....härliga lilla häst....du är det bästa som finns!!! Tack till M och AT för hjälp och support....ser fram emot nästa nu och har börjat uppladdningen....här ska trimmas dressyr....sen är vi oslagbara....ha ha ha    nu är det time to go to work...and....

                             "Do what you love - and love what you do"

                                                                                                                          ....tjiingeliiing!!!1

Av Camilla - 29 april 2015 21:33

Ibland så rullar ekorrhjulet lite väl fort....just nu snurrar det för mig i ilfart och jag måste stanna upp en stund, känna efter, vad vill jag, hur mår jag, vad känner jag...då sätter jag mig och bläddrar i mitt bildarkiv och njuter tillbaka för en stund, delar gärna med mig....så jag skriver inte mer idag utan ha en skön stund, lyssna, se....och känn.....kram och tjingeling....   

Av Camilla - 27 april 2015 06:46

 
Så har jag slagit upp mina blå och solen står snart högt på himlen, utanför fönstret är gräset vitt, det som igår började bli grönt. Mmmm nu börjar det allt likna nåt och sommaren är på väg, det känns i luften, bonden han sprider gödsel för fulla muggar och det lukar vår. Våren är dock en hektisk tid, kalendern svämmar över av olika aktiviteter och tiden rusar. För mig så närmar sig nu premiären av FT, för några av mina kollegor så har den redan varit, och nu längtar jag efter att få komma ut på tävlingsbanan. Ska ut och slipa sista formen hos Viktoria på tisdag och sen får det bli finridning resten av veckan, kusen måste ju kunna kröka lite fint på nacken också!!

  I torsdags hade vi även premiär för hoppträningen här på Kattryd, åh underbart att få vara ute och hoppa igen, alla verkade stormtrivas och stämningen var på topp. Ja Anna levererade som vanligt en strålande träning, fast får jag tycka själv så var det exeptionell. Jag har tränat för denna fantastiska människa i måååånga år och just denna träning var nog en bland de bästa. Kanske gör det mycket att hästarna var fina och matte red bra, inte vet jag men träningen var mycket inspirerande trots att det egentligen inte var några märkvärdiga övningar...men de var sååå bra och gjorde verkligen hästarna rättvisa och de hoppade fantastiskt.....mmm life is good!!


Med en full kalender och en hjärna som brinner av alla tankar för framtiden så är det skönt att få bo i en oas och kunna sätta sig på hästryggen och bara rida ut i naturen, den fantastiska naturen som vi har runt hörnet. Igår tog jag och herr brun en lång härlig tur kring sjön och nere vid sjön tog vi en paus och bara stod, ja bara stod och tittade, kände, andades, luktade, njöt utav det lugna och stilla ja till och med herr brun verkade trivas, i och för sig så hetsar ju inte han upp sig i första taget...och vad skönt att få landa i det lugna och bara vara....me like!

Det blev även en lång promenad med de små yrvädren också, till deras förtjusning, och det var ju så skönt ute så vi tog och landade en stund i ett vitsippshav, mitt ute i en kohage....ja så går det inga kossor där än som tur är....på vägen mötte vi lille Isak, som är en lite filur, han är en liten utbrytarkung och vägrar att gå i sin hage, han möter vi oftast då han går ute på de stooooora höängarna och käkar gräs....ja gräset är ju grönare, godare på andra sidan...ha ha ha....önskar alla en härlig dag och en ny start på en magisk vecka....tjingeling   Av Camilla - 20 april 2015 22:23
Checkade ut från mitt älskade ICA idag med en klump i magen, efter 25 år på en arbetsplats där jag varje dag kännt lycka att gå till känns nu som...ja jag kan inte i ord beskriva. Ja, nu river sig nog du i huvet för hur gick denna ekvationen ihop...27 år gammal och jobbat där i 25 år...ja fundera på den du...ha ha   


Måndagar som jag oftast brukar tycka är bra dagar blev en mörk och tung dag, beskedet som jag och alla mina kära kollegor väntat på kom som ett litet brev på posten, datumet för ny arbetsplats. Ja det som vi redan visste blev nu riktigt verkligt och många frågor rullar i huvet på mig....och på alla involverade. Efter en härligt solig och fartfylld helg med min älskade lilla häst vid havet kändes det som ett hårt slag i magen denna måndag....upp som en sol och ner som en pannkaka är ett kännt uttryck och så sant.  


         

Ja, det är en sorg att behöva lämna ett arbete som man stortrivs med, men att åka enkel väg 1.5 timma varje dag det är en omöjlighet för mig, tar både för mycket tid, pengar och kraft att sitta i bilen så många timmar. Så nu får liten Milla ta sig en funderare på vad hon vill bli när hon blir stor....förslag mottages tacksamt, för även om jag är en idespruta så tar fantasin ibland slut...ha ha!!!


 Mmmm....att få komma till havet och få bo på all inclusive det är lycka, för både matte, häst och hund. Några dagars trosande för matte på stranden och springande för Clara det gör susen för själen. Muffins introducerades av stranden hon också, första gången för henne och jag tycker nog att hon får stjärna i kanten för hennes uppförande. Tillsammans med stallvärden E och Z gick hon först med raska steg ändå från stallet ner till stranden och på vägen mötte vi både traktorer, hästsläp, cyklister, hästar....men inget bekom henne, hon traskade nyfiket på hela vägen. När vi väl var nere på stranden tyckte hon fårorna i marken var lite läskiga där vattnet rann ut i havet, matte tyckte dock att de ska vi hoppa över men där gick nog gränsen för fröken Brun....det räckte gott och väl att gå igenom dem...så matte var snäll och gav med sig för att hålla damen på gott humör. 

     

Men väl ute i vattnet så fattade snart fröken brun att vi skulle springa fort....och då fölll verkligen poletten ner och hon sprang med ett litet leende på mulen precis som sin matte. Ja lyckan är enorm för en matte att sitta på en pålle som älskar att springa även om det plaskar under fötterna....såååå nu har vi gjort det och vi gjorde det bra!!

....tjingling   


Av Camilla - 13 april 2015 06:30

Påsken är över för denna gången och kärringarna är hemma igen...från Blåkulla (läs Holmryd)...ha ha, ja iallafall de som inte körde fast på vägen. Min kvast var i år ganska snäll mot mig och gick som ett trimmat litet skinn, en del hade ju fuskat och satt på en GPS....hm gick ju sådär kan jag säga!! Festligheter var det i dagarna tre och inte att sticka under stolen med så har veckan efter präglats lite utav en seg och trött kropp/knopp....men det är priset man får betala när man har roligt....eller vad säger ni?! 


 De glada kärringarna har åter kommit in i vardags(hetset), veckorna går så otroligt fort och nu är det ju äntligen vår, den som vi längtat så länge efter och här på Kattryd så kvittrar inte bara matte nu utan även alla fåglar som har vaknat efter en dryg råkall vinter. Våren innebär mycket vårbruk, på åkrarna som ska harvas, sladdas och all sten som kommit upp skall plockas bort, och ja husse är i full gång och traktorn rullar på och bakpå så har husse satt sin nya lilla leksak....gräsharven, ja en ny sådan då den gamla är utsliten....flitig husse vi har här på Kattryd!


   

Ja vad har vi hunnit med nudå på dessa veckor efter påska....jo jag har varit ute och luftat herr Brun på tävling, trimmat dressyr för bästa Johanna, distanstränat både herr brun och vackra lilla brun, och inte minst har jag dammat av mina springdojjor och varit ute och löptränat själv....hm tänker ni nu, vad hände där, och jaaa..jag kan erkänna att det tänkte jag själv också....ha ha!


Att springa är inte riktigt min grej men jag kände vid förra tävlingen med lilla Muffins att matte inte hade det bästa flåset så det var bara att inse att det behövdes göra något åt det om jag överhuvud taget ska ta mig runt en fälttävlansbana i sommar...så nu är jag igång...och min lilla Clara är glad som får springa istället för att gå...he he...allt ont har nåt gott med sig....en GLAD hund...ha ha!! 

 

 Och är man effektiv så kan man trycka in en liten kortweekend med härliga vänner också, jag har varit på ett härligt ställe på bohuskusten där vi blev trevligt mottagna på fredagseftermiddagen av en söt liten tjej i receptionen som talade om för oss att vi skulle få sova i sviten....mmm nice start på denna lilla utflykt, det fortsatte med att vi intog en underbart god sillmacka med en svalkande kall öl till. Sen fortsatte det bara med bubbel, badtunna, bastu och havsbad, kvällen avslutades med en fantastiskt god trerätters middag med gott vin till...mmm ny energiboost för matte och nu laddar jag för en ny vecka med nya utmaningar....önskar dig en underbar måndag och vecka....


        ....tjngeling   


 


Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se