Kattryd

Senaste inläggen

Av Camilla - 17 december 2014 09:17

 

 Vart tog det härliga vita vägen?? Det var iallafall mycket härligare än det bara och hala som nu råder. Igår var jag på massage vilket oftast är skönt, men inte igår...aj aja aj och satan vad det gjorde ont och idag är kroppen hundra år äldre än den borde vara. Att ha en ond kropp och gå på en hal gårdsplan är ingen bra kombo...ja vilken tur att det bara är hästarna som ser den skruttiga när hon tar sig ner till stallet...uj uj uj...stel som en stock...!!!


 

I söndags lastade jag in Herr Brun i lilla lådan och åkte mot Sparsör, där jag och härliga Anna skulle hoppträna ihop lite. Det var som att komma tillbaka några år i tiden och jag blev påmind om hur roligt vi alltid har när vi tränar ihop, vilket vi gjort mycket och många gånger "förr" i tiden. Det blev som vanligt många goa skratt och hästarna kände nog att vi hade roligt så de hängde på det. Herr Brun han som inte kan bocka gjorde några tappra försök och visade sin glädje genom att sätta ner huvet...ge ifrån sig ett iiiiih...och försökte lätta lite i rumpan....meeen det går inte så bra för honom när han försöker...hi hi... men matte hon sitter bara och ler....underbara häst   


 

 Det lackar mot jul och jag har inte köpt en julklapp än....jo en...till mig själv...ha ha, men idag är det till att ta tag i detta även om kroppen säger "kryp ner i soffan". Vet dock inte vad jag ska köpa bara, nån som har bra tips? Vi kör ju julklappspel så det ska väl ändå inte vara så svårt...hm, klapparn till jobbet är dock inhandlade vilket var lätt i år då jag råkade springa på två väldigt fina saker....nyfikna nu va...ha ha!!!?


 

                                    ...tjingeling!!!!

   

Av Camilla - 7 december 2014 08:01


   Mmmm....sitter och mumsar på mina nybakta "katter", ute är det mörkt och regnet piskar på rutan. Andra ljuset är tänt och lugnet sprider sig i huset, inga vovvar, husse sover och ute i stallet mumsar hästarna hö.

 

I fredags så kom det äntligen lite vitt och det pirrade till i mig, jag älskar när det snöar och det blir vitt på backen. Det kan tyckas knäppt men jag tog ut vackra miss Brun till paddocken, tog på mig mössan och mitt i alla flingor som föll så stod jag bara och njöt av stunden då min vackra lilla springare sprang runt runt runt mig i cirklar och jag såg även på henne hur hon gillade det vi gjorde....det var vackert och hon fick vita flingor i håret....  


 

   Efter en skön stund ute i det kalla blir kinderna alldeles rosiga och kalla, så då är det ändå skönt att komma in i värmen, dock fylls man med energi efter en sån härlig stund tillsammans med de man älskar allra mest och vad passar inte då...jo...lussebak, stereon på hög volym med jultoner...eller ja närmare bestämt julrock...så bakade vi loss...jag och vovvarna dansade, knådade och hystade in "katterna" i ugnen och vips hade vi några goa gula lussekatter att mumsa på en helt vanlig fredagkväll....!!

 

   

    Helgen har bara fortsatt att fyllas på med energi och igår lördag var en händelserik och fantastiskt rolig dag. Morgonen startades med att vi fick fint besök av AT och hennes lilla Ganyia. För dagen hade de lånat ett vrålåk och gled snabbt in på gårdsplanen och ut ur den enorma trailern kom lilla G som förväntansfullt och nyfiket tittade sig omkring. Väl påklädda red jag på Muffins, Minna på Helge och Team AT ut i Bredaredskogarna, i luften flög regnet lite lätt och det blev som lite skön peeling i ansiktet. Skrattet låg hela tiden i luften och hästarna var nöjda med att få gå på lååångpromenad, i skogen vid sjön pausade vi lite för några bilder och där låg det också ett stackars litet rådjur som något djur tuggat på...hm kanske var det lodjuret som varit i farten....mmm vi kände väl att det kunde vara i närheten...ökade farten något och morsade på några glada människor längs vägen. 

 

  När vi vände hemåt fick vi ett spännande möte med en stor brun älgko...hon stod vid sidan av vägen vi kom på och på ett nyfiket sätt vägrade hon att flytta på sig, och min lilla Muffins som har sån älgskräck upptäckte såklart detta. Vi var så nära så vi avvaktade att gå förbi den, och när vi närmade oss lite så började hon stampa med bakfötterna och det är ju ett tecken man ska ta på allvar, då är hon inte så glad och vi stannade upp, ropade, schasade....meeeen inget hände, hon bara stod där och iakttog oss, tyckte nog att herr Brun var en ståtlig herre för det var verkligen honom hon spanade in, öronen spelade fram och tillbaka då vi pratade, verkligen orädd och vägrade flytta på sig, vi tog oss lugnt och försiktigt förbi och med några snabba hjärtslag senare var vi förbi....puh sa vi i kör och väl hemma så blev det en välförtjänt gofika..på lussekatter  

 

 

 Efter fikat var det bara att svida om, mot Göteborg och en stund med teater med nära och kära. En födelsedagspresent som verkligen var uppskattad och skönt att få njuta utav härlig teater.

Kvällen var dimmig och fortsatte mot Borås igen och vänner som väntade på Oliven där vi mötte upp för god mat och dryck, delar av planen för 2015 års gp sattes kring bordet och stämningen var på topp. Depån är fylld och nu är det redan söndag, imorgon väntar en ny härlig vecka med nya utmaningar, önskar dig en härligt skön söndag och glöm nu inte ta på dig....mössan...ha ha

 

 

                                       ....tjingeling!

Av Camilla - 3 december 2014 08:43

   Äntligen är november över och härliga december är här med dess klara dagar och kalla nätter. Julen knackar på dörren och stressen infinner sig, jag tycker alltid att folk jagar runt som skållade råttor kring jul, själv tar jag det med ro och låter julen komma, för det gör den ju varken du vill eller inte. Det är en skön och rofylld tid med tid för umgänge med nära och kära. Jag och husse inledde december med lite umgänge med galna grannar..det har blivit mer som en liten tradition här på Kattryd att ha lite adventsmingel tillsammans, prövade i år deras tävlingsinstinkt med lite Twister....och med hjälp av våra tama hundar gick Helena och John ut som vinnare...de var grymma på det måste jag ju erkänna..grattis till er och revanch kommer...ha ha ha!!!


  Min lediga dag inleds med en stor tallrik gröt för min mamma har sagt att man blir stark av gröt,, och det är just det jag behöver bli, en förkylning smög sig på helt oväntat då jag trodde jag skulle klara mig från detta i år eftersom v45 redan passerat...ha ha den årligen stadiga veckan då jag aaaaalltid råkar bli förkyld!! Så jag ägnar dagen åt att dricka kanjang och citronvatten med ingefära...må alla ha en härlig dag och glöm för i he...te inte ta på er MÖSSAN!!!!!!

 

                               ......tjingeling!!!!                                   

    

Av Camilla - 24 november 2014 20:40

 

  Dagen har bjudit på många väderlekar - från morgonens regnstorm, middagens solsken till en helt vindstilla ljummen kväll. Vindstilla kvällar med uppehåll faller mig väl i smaken, då är det underbart att tända upp i paddocken och se mörkret runt omkring. Idag var det Herr Bruns tur att få känna på lite seriös ridning i just paddocken, det var ett tag sen vi gjorde något seriöst då han länge varit sjuk, och det hade han inget emot alls. Krökte vackert på nacken och sprang svävande på lätta ben som tja....bara han kan...vi tog till och med ett litet hoppelihoppskutt över serien som stod uppställd....och ja, han har nog längtat lite efter det här seriösa...ha ha!


Efter seriöst jobb så var det den vackra vita som stod på tur att ha lite roligt i paddocken, han älskar ju att vara där och nu när han är heltidspensionär så måste vi ju ändå göra något kul, och just det är ju matte så bra på tycker han....så vi körde våra lekar och sprang ihop, dock inte till musik då matte glömde ta med spelaren, sjöng en liten trudilutt istället....och tur vi va själva...ha ha...springa och sjunga samtidigt....huuuu...låter inge bra!!! Även lilla miss brun fick vara med på ett hörn, dock i lite kopplade former...att springa lös tillsammans med vacker vit är inte alltid en bra kombo, hon trackar för mycket så stackars vit får inte en lugn stund....så hon och matte gick vackert istället...som på en promenad....ha ha!


 

  Ja efter gårdagens hoppning var det lite lagom med en stilla promenad i paddocken. Gårdagen bjöd på mycket trevliga tävlingar på BFK tillsammans med alla ryttarkollegor. Alla samlade på en och samma gång är mycket trevligt och vi fick tävla mot varandra i ett mästerskap. Muffins var väldigt lugn för dagen och jag funderade på om det var något fel, inga galtahoppa eller levader som oftast står på programmet, hon hade alla fyra benen på backen och hoppade lugnt och fint vilket också resulterade i en andraplats i klassen och tvåa i klubbmästerskapet, ja duktig liten häst som bland alla gamlingar slog sig in i toppen. Lina som vann är svårslagen...andra året i rad hon vinner, men du Lina nästa år har vi tränat mer omhoppning så då får du se upp....ha ha!!!


     Tjingeling!

Av Camilla - 20 november 2014 00:30

                                                   

Mitt motto har alltid varit: ENJOY LIFE...livet är ju för kort att inte göra något utav det. Jag försöker alltid förgylla tillvaron även om det såklart ibland finns vissa hinder, men en kväll ensam hemma i Kattryd blir sällan ensam...moohaahaa, det blir alltid vad man gör den till. Ensam hemma gillar jag inte att vara så varför inte bjuda in sina trevligt spralliga "girlfriends" för lite mys....ha ha, ja mys blev det i all bemärkelse med vissa sidospår. Efter lite bubbel så kvittrades det glatt runt det matfyllda bordet, ja fyllt till bredden med alla läckerheter som var och en lagt ner hela sin änglaliknande själ i....det frossades och såklart smakade det gudomligt. På bordet hade jag lagt till var och en en liten present som alla fick öppna samtidigt....en liten ängel var innehållet och inte kunde jag tro att en sån liten varelse kunde bli så roligt underhållande hela kvällen, inte ett öga var torrt....härligt tjejer...me like   


 

För kvällen var det bara en herre i huset och han hade intagit soffan och beskådade alla tokigheter med en något trött uppsyn, mycket ska man stå ut med, sa Bosse...ja inte ens småtjejerna kunde locka hans intresse, tror att en dag på dagis hade gjort Herr Bo något trötter!!


  Men som vanligt går veckan fort och idag har det varit den bästa dagen på veckan, det har varit träningsdag för den bästa tränaren ever, på Borås Ridhus, ett varmt och skönt ridhus att rida i, ja kanske för mig i varmaste laget, är ju van att alltid rida ute, till och med lilla Muffins tyckte det var varmt, inte heller hon är van vid såna sydliga grader....men återigen så fick vi känna av en mycket ja till och med fantastisk timma av träning. Anna får en att både rida bra och få hästen dit man önskar, och ikväll så måste jag nog erkänna att det var den bästa träningen som jag och Muffins gjort, det var en lugn, avslappnad, harmonisk och välhoppande liten häst jag satt på ikväll och då blir ju allting så enkelt och just ridning handlar ju om enkelhet, det ska vara enkelt....hoppas nu på att den känslan håller i sig till söndag då vi ska på tävling igen...blir årets sista sen lite uppehåll över jul för att sedan matcha inför vårens kommande terrängtävlingar, ser fram emot en härlig vår!!!


 


LOVE YOU   


Ha en härlig fredag....tjingeling!!!                              Av Camilla - 14 november 2014 08:13

 

 Hästarna har varit en del av mitt liv så länge jag kommer ihåg, mitt första möte med dessa fantastiska djur var hos en god vän till familjen som hade hästar och dit tog mig min far en dag och sa....tycker du den är fin den där hästen i hagen, så pekade han på ett litet föl som stod med sin mamma....jag såg upp på min far och sa....jaaaa så söt, ja, sa han nu är den din, och jag gapade och fick fram ett litet....iiiiiih....jag hade ju knappt sett en häst på vykort och nu var den MIN   


Vad vi inte då förstod var att när den växte upp så blev det en väldigt stor häst, jag 6 år kanske inte skulle börja med en stor häst, vi sålde den till några bekanta och vi skaffade istället en liten häst (ponny) ja närmare bestämt ett gotlandsruss. Hm jag kan ju nu idag förstå hur lite vi kunde om dessa djur och när vi fick hem ponnyn så några månader senare stod vi där med två....lilla ponnyn hade bebis i magen och ut kom ett litet sött ponnyföl. Fölet visade sig vara en riktig liten kelgris som vår goda vän till och med tog in i köket, ja han var som en liten hund, tills en dag han blev lite större, kaxigare och ja han var ju hingst, då fanns det inga staket i världen som höll honom inne i hagen. Han kröp, han hoppade och ja hur vi än gjorde så tog han sig ut. Vi bestämde att han skulle få bli en "det"....sagt och gjort så blev det så och vi tänkte nu så blir det lugnt, ha ha trodde vi ja, han var som ett yrväder och min pappa han var klok nog att inse att hans dotter kankse inte ska rida på denna lilla stolliga häst så vi sålde vår kära Manolito till Norrland. Några år senare upptäckte vi att BFK hade köpt en ny ridskoleponny....och ja det  var just M...ett kärt återseende men oj oj oj....han var ju fortfarande ett litet busfrö och flög runt i manegen med alla ungarna...ha ha!!!!


 

  Ja det har gått många år sen dess, många hästar har passerat och jag kan fortfarande känna en sån där värme än idag som jag kände vid mitt första möte med hästen. En sån värme som går genom hjärta och själ och ja kanske bara vi som älskar detta djur kan förstå den värmen.  Och idag läste jag en blogg som beskrev just detta, den var så bra så jag vill dela med mig av den....kan ju inte beskriva det bättre själv, den beskriver just den känslan av att ÄLSKA HÄSTEN     Läs här << Något bara hästtjejer(killar) förstår

 .....tjingeling!!!                         

Av Camilla - 10 november 2014 22:15

  Tyst det är i huset nu när det saknas en själ här på Kattryd. Ja i lördags drog husse med sina kompisar på sin årliga tripp till solen...skönt för dem tycker jag, själv får jag njuta utav grå himmel och regn. Ja jag har inget emot höstrusk men mörkret kan vara en gnutta tråkigt och skrämmande. Tur är så har jag ju alla djuren som håller matte sällskap och skyddar henne mot alla gårdsspöken...mooohaahahaa!!

 

   Som vanligt går veckorna fort och mycket ska hinnas med...ha ha, ja så i fredags drog jag med kollegor på the big shoppingtour och det var ju som vanligt mycket roligt, och shoppades gjorde det...högt och lågt, så nu är förråden påfyllda och en del fynd gjordes, mest glad är jag över ett spontanköp....en tavla med "Nisse" på....det är ju en kopia så den gick inte motstå, kommer pryda väggen vackert!!

 

   Söndagen bjöd på tävling här i Borås och det var dags för lilla Muffins att komma ut och premiärhoppa efter ett 6 månaders uppehåll pga sin fästinginfektion. Nu är den förhoppningsvis borta och lilla hästen är pigg och alldeles för glad, ja så glad att matte på framridningen fick tugga grus, mmm för när de andra hästarna hoppar så blir hon så glad och till sig att hon inte kan hålla sig i styr utan det är ben högt och lågt. Så i en utav hennes tre levader så åkta matte i backen...så ett noll till Muffins. Det har ju länge varit nära ögat men jag har lyckats klamra mig kvar, men nu var det kört....och ja det blev några till efter detta men jag kan vara glad att hon inne på banan skötte sig exemplariskt, dock något glad fortfarande men inga hoppelihoppsprång, två fina rundor gjorde hon och vi åkte hem glada och nöjda, dock något öm i kroppen....   


 

  Nu är det dags att ta hand om kroppen en stund, huvet värker och delar av kropp likaså...återhämtning står på schemat innan det är dags för fler utmaningar. På schemat i veckan står även massage för hästarna, det bästa och det är såååå skönt tycker Muffins som gärna hjälper tant Massage i hennes jobb...kanske matte behöver en omgång hon också     nä nu är timman sen och jag släcker ner....tjingeling!!!  

Av Camilla - 4 november 2014 06:38

 

  En helg är över, en helg fylld med mycket glädje och en gnutta sorg. Tillbringat några timmar tillsammans med ett härligt gäng på Borås FK och jag är beundrad över vilket driv vi har i klubben, att år efter år göra detta till ett fantastiskt tävlingsarrangemang och nu var det den 30ende gången. Denna gången var det även lite annorlunda då vi har ett vägbygge på anläggningen och hade inte samma yta att husera på så från 13000 till 6000 kvadratmeter känns när det kommer lastbilar i karavaner, mor och farföräldrar med husvagnar och 300 hästar som ska ha en box att vila i under natten, men det gick ju fantastiskt bra ändå!!!!


                                 

  På lördagskvällen inbjöds det som ett jubileum till clinic för landslagsryttaren Alexander Zetterman och två ponnyryttare från BFK fick äran att rida för fullsatta läktare....gissa vad de tyckte om det....?? Stort såklart och de fick med sig små verktyg hem att jobba med. Ja det fick ju jag också som stod och lyssnade, inget nytt men ack så nyttigt att höra igen och igen. Det är grundarbetet som är så viktigt, det man jobbar med och sätter grunden till blir också resultatet.....mmmm....som sagt inget nytt men som det slarvas med på många håll.


 
 

Inspirerad över denna helg så satte jag mig igår i paddocken och gjorde övningar från clinicen och Muffins var med på noterna och gjorde det strålande....ja till att börja med, hon blir fort trött och en trött unghäst får lite svårt att koncentrera sig så helt plötsligt så var det ben och bommar överallt...ha ha hon är för söt min fina lilla häst. Vi gör om det idag igen för övning ger färdighet säger dom....    Helgemannen ser pigg ut och kan numera gå rakt och riktigt. Han är mer uppåt och blicken känns mer levande, nu ska han få vila en vecka till efter behandlingen och sen börjar vi med promenader till hand, därefter lite skritt uppsuttet. Nu är det ju sent på säsongen och ingen brådska med igångsättning så han får ta den tid han behöver för att få bli riktigt frisk!!


 


.....tjingeling   Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se