Kattryd

Senaste inläggen

Av Camilla - 3 april 2015 07:05

 Solen på väg upp och klockan är snart 07.00....det kommer bli en strålande lååååång fredag. Kaffet är upphällt och idag känner jag att det behövs några koppar för att få huvet i ordning. Gårdagen kantrades utav en släng av magsjuka och rejäl huvudvärk men idag ska den väck, ikväll är det ju stor baluns för bästa Anna och det vill jag inte missa för allt i världen, en utav de skönaste människorna går och fyller jämnt och det ska ju firas ordentligt, så håll i hatten ikväll smäller det!!


Veckans bästa dag är här och jobbveckan var kort, en extra ledig dag är inget att förakta, tar vara på den och solen lyser ju med sina varma strålar, jag ska passa på att unna mig en lååååg skogstur med hundarna  och tar med mig den nyinförskaffade kameran, känns som det var ett tag sen jag fotade och saknar det något.Idag blir en perfekt dag för det....tror även Clara är redo....hon bangar ju aldrig för en långpromenad!!


                    


 Dressyrträningen är i gång...hm, ja iallafall så tyckte fru J det när hon skickade meddelande om att nu ska vi träna, tycker nog jag ligger lite på latsidan när det gäller just dressyrträning, men ja jag erkänner att det verkligen behövs, men jag uppskattar att ha någon som puffar på när jag själv är seg. Lilla söta bruna hon jobbar på som en liten myra, säger ibland att nu är det jobbigt matte, men hon kämpar på och ja jag tycker nog att hon blir finare och finare, men då är jag ju jävig...he he. Hon har dock liiite svårt för det här med koncentration, ska ha koll på allt runt omkring och då tappar hon fokus på det vi gör och vi får starta om på ruta ett, en riktig tonåring...ha ha! Men jag älskar min lilla häst och vi gör så gott vi kan utifrån det vi har....tack J för din fantastiska hjälp med oss    

 Ser fram emot första start på fälttävlan med vackra brun, anmält och klart så nu trimmar vi vidare på krumilurerna och terrängträning är bokad, vi åker till Anne P i Falkenberg om några veckor och får oss en rejäl duvning, ska bli hur kul som helst, en strandritt är på sin plats också då jag bosätter mig i Glommen några dagar och bor på All Inclusive....mmm....våren är härlig!!!

  Påsken är här och ska firas med toddy och god mat, som vanlig påsktradition så tar vi på oss hucklena och vandrar ner till bonnagår'n tillsammans med grannar och fä....ja vi får se vad som komma ske, det kan man aldrig förutspå, det är ett gäng rikigt busiga individer....och en hel dag med dessa fantastiska så är livet allt gött, och solen må vara med oss!!


Nu väntar mina fålar på mig och dags att släppa ut dem i solen....passar på att önska alla en härlig påsk och till alla kärringar, flyg lugnt....tjingeling!!!

 Av Camilla - 23 mars 2015 17:30

 

 Att dagarna går fort är ju inget att tveka om och idag är det måndag igen, känns som det bara är måndag/fredag ja och alla säger likadant så helt fel är det väl inte. Men varför är det då så, varför går tiden så fort?? Någon som har ett svar? Är det kanske för att vi hela tiden har så mycket som vi vill göra...ja i mitt fall är det dessvärre nog så, måste försöka lugna ner mig lite, måste hitta på nåt sätt för att sakta farten lite. Nu är det ju vår och sommar i antågande och då vänner, ja då spritter det ju i kroppen och inte gör man mindre då inte...he he. Tittar i min kalender och ja, inte många dagar där som det är tomt....fyllt med jobb, hästar, tävlingar, möten, kurser, festligheter, resor, weekends, träningar.....ja lite smått och gott att se fram emot....så kanske inte konstigt tiden går undan!!!


  För vissa går tiden kanske inte sååå fort...att vara kisse på Kattryd det är en fin melodi...skulle man va...trallallaaa, då kan man ligga och sova mest hela dagarna och gå ut tio minuter för att sen gå in och lägga sig igen...undra om de upplever att tiden går fort dom me.ha ha..<...ja dagen blir lite busy när matte tvingar ut dom för att göra det dom är till för....jaga mössen....till vår Selmas förtvivlan för det är ju hennes jobb....och inte vill matte ta sin lilla älsklingshunds uppgift ifrån henne, så hon låter fint kissarna ligga kvar på soffan där de verkar trivas bäst!!!

       

 Igår söndag var det dags för första omgången av laghoppning för elitponnygänget, och jag åkte med upp till Lidköping för att vara med och stötta BFKs härliga ungdomar (och hangarounds). Det var inte årets varmaste dag, så mössa och tjock jacka åkte med i packningen....som tur var för det var nog den kallaste av dagar jag på länge mött, vinden gick rätt igenom och trots att jag är begåvad med mycket underhudsfett så frös jag något så makalöst, tror nog inte jag kommer ihåg när jag frös så senast....jo det var för ett tag sen....ja kanske några år sen då jag var scout och vi skulle sova i vindskydd, på natten snöade det och blev vansinnigt många minusgrader och min sovsäck jag hade då tog inga minusgrader.....då kommer jag ihåg att jag frös precis likadant som igår....huuuu!

 

Ja jag är iallafall idag glad, trött och fortfarande lite frusen men otroligt stolt över att ha med dessa ungdomar att göra, tänk vad ridsporten skapar fina människor, och jag är glad att vara en del av denna fantastiska sport. Som jag sagt tidigare i nåt inlägg så är det en stooor anspänning att rida i lag och just igår var det inte vår dag så vi hade lite stolpe ut mer än turen på vår sida, men ändå så kan jag summera dagen till en mycket bra dag och många fina ritter att beskåda av just våra fina BFK-tjejer.....ni är BÄST!!!!


 

  Nu laddar vi om och tar nya tag till omgång två som går i Billdal 11 april, det blir heller inte så lång dag för det om nåt kan ju ta musten ur både det ena och det andra. Jag föredrar själv korta tävlingsdagar då kan man fokusera mycket bättre! Så har du inget för dig så tycker jag du ska komma och hejja på dessa duktiga tjejer som brinner för det de gör.....nej nu kan jag ju inte sitta här längre, mina plikter kallar och herr brun ska ut i paddocken och springa på lina en stund....och matte ska springa efter...annars är ju risken att hon börjar frysa igen....ha en fortsatt underbar måndag.....    tjingeling!!!!


   
Av Camilla - 16 mars 2015 16:34

 Startade söndagen med en riktig Power Walk....för efter att ha varit och tävlat dagen innan och upplevt en Power Run (med lilla vackra brun som sprang så fort så fort) så upptäckte jag till min förskräckelse att vinterns fusk och lathet har tagit ut sin rätt....mmmm kunde knappt andas när jag kom ut från banan...just det flåset var som bortblåst...eller kanske höll jag andan...ja i vilket fall som helst så tänkte jag igår morse att här ska jobbas lite på just flåset, så på morgonen tog jag med Muffins ut på en lååång promenad. Ja iallafall blev den lång för matte som bara har två ben medans vackra lilla brun har fyra, och det kan jag ju säga att det tog hon inte det minsta hänsyn till för hon glad och pigg traskade på och matte hängde som ett snöre efter....ja iallafall i ett snöre....hm!! 


 Efter den svettiga turen till fots så gjordes stallet iordning, samtidigt som jag fick ett litet besök av Jossan som ville köpa mina sadelgjordar som jag lagt ut till försäljning, därefter drog jag och herr Brun iväg på äventyr. Ja det kan vi kalla det så här i efterhand men i själva verket så var det lite prao i distansridning. Våra värdar AT och Ganhya skulle ta med oss ut på en tur och upplägget lite som en distans fast en light variant. Något som herr Brun tyckte under resans gång var mycket spännande, ja tills vi lite mer än halvvägs kom till ga kindsbanan och han såg den låååånga sträckan vilken man inte såg någon ände på....då tänkte han nog "hon kan inte mena allvar...ska jag springa den låååånga vägen"....ha ha han såg precis sån ut...(se bilden nedan), ja matte kunde inte annat än att småle åt sin lille prins.....


  Men med G som lite dragplåster så blev det liv i den stora bruna och matte kunde knappt hålla i honom och vi galopperade enligt klockan i 23 km/t...kan inte tycka det kändes så fort men då höll vi ju igen lite...vet att det kan gå fortare och jag lärde mig att på distans ska man helst inte galoppera mer än 20 km/t....ååh jag tycker det är fantastiskt intressant och jättekul när jag hela tiden får lära mig något nytt....det här är ju en ganska främmande värld för en hopptokig liten tjej, men jag ser det också som att jag kan använda mycket av detta för träning till mina egna hästar som ändå ska springa i terrängen....en annan sorts distans...eller hur!?


 

 Så idag är en annan dag och jag slickar mina sår...ha ha ridsår...även om man rider en till två hästar om dagen och sitter lika många timmar totalt i sadeln så är det inte samma sak som att sitta antalet timmar i sträck...och ja det känns idag både i "umpan" och i ryggen....lite öm här och där så idag blir det soft longering av kusarna och en soft promenad med vovvarna så laddar vi om till resten av veckan som innehåller dressyrträning....ja första riktiga på denna sidan året och jag ser fram emot denna väldigt mycket....den är behövlig för nu närmar sig första fälttävlans-starten med stormsteg....och det ska såklart bli superkul, det blir en vår/sommar fylld med roliga äventyr till häst, kalendern är späckad....men jag återkommer med detta en annan dag...nu måste jag ut och gå med vovvarna inann mörkret infaller....


  ........tjingeling!!!!!Av Camilla - 13 mars 2015 21:11

 Den bästa dagen på hela veckan börjar gå mot sitt slut, jag ligger i soffan proppmätt efter en härligt go kvällsmiddag som jag och husse tillsammans lagade över ett glas rött och i bakgrunden hörs ljudet av Skavlan. Dagen har varit strålande vacker igen och just såna här dagar är så enkla att leva med. Det bästa och det första vårtecknet är när vi på kvällen drar fram stolarna i garaget och sätter oss i garageöppningen, husse tar en öl och matte, ja hon tittar på (husse)...ha ha, sitta där och se den vackra solen gå ner över Kattryd, ja det är för oss mys.... på vårt eget lilla vis     


  Veckan har som vanligt gått fort och många saker har hunnit hända, det börjar dra ihop sig till laghoppning för elitponnyerna som jag ärats att vara lagledare för i år. Det ser jag som en stor eloge att få ta del av detta. Det är några år sen jag själv red och det var en av de roligaste stunder jag upplevt i mitt hästliv, och jag önskar att tjejerna som i år rider i laget också ska få komma till Strömsholm och rida finalen, det är otroligt nice.


 Att rida i lag är en styrka, inte så lätt som man tror, oftast tävlar man för sig själv, men här ska man ställa om och ta hänsyn till tre ryttare till...sina lagkamrater, det är både nerver och press som visar sig, vilket kan sätta krokben även för den rutinerade ryttaren. Men jag tror på tjejerna i lagtruppen och de är goda lagkamrater så nu kör vi....och vi ska ha sköj!!!

En del av veckan har bestått i att se till att få färdigt lagjackor och schabrak, jag har jagat sponsorloggor som ska betala jackorna och skickat jackorna på brodyr, ja det är ganska roligt att fixa och trixa, så blir det bra också, alla lagryttare i BFK får nu var sin jacka...bra tycker jag!!! Men mitt i allt kaos så kommer det härliga människor och hälsar på, en fikastund i solen är det bästa som finns så här på våren, att kunna sitta ute och ha fikastund...mmmm love it   

                                                   

 ....och på fikastunden i onsdags så kändes det nästan som vi hade en hel hundkolloni här...det var mycket bus och Clara visade hur man lirar boll...Sixten och Hilton som också ville vara med tycktes inte riktigt förstå men var två sanna gentlemen och lät Clara glänsa med sin boll och de stöttade som två goda "hangarounds"!! Tills bollen föll ner i diket vid paddocken vill säga....då tyckte iallafall Hilton att det var nog...att bli blöt om fötterna...no way...inget för mig...Sixten stod troget vid kanten och såg på när lilla träsktrollet latchade med bollen....och ja resultatet blev också där efter....en gyttjehund....hmmm!

 

På eftermiddagen efter fikastund var det pållarnas tur....att bli kollade i munnen av herr Tandläkare. Nästan alla hästarna stod på väntelistan och först ut var ConnyPonny och sen rullade det på. Alla pållarna skötte sig exemplariskt och fick mycket väl godkänt. En del fick ta lite neråtchack medans andra kunde tåla sig och stå ut med raspet och slipandet i munnen.....nu kan de tugga utan vassa tandsingar och tack till härliga goa Ionel som gjorde jobbet med hästarna utmärkt!!


 

 Känner att det finns mycket att skriva om och jag skulle nog kunna sitta här hela natten om det var så men nu ska jag vara lite social med min andra hälft....eller kanske borde jag gå och sova så jag orkar med morgondagen....taggar tävling med lilla vackra Muffins...men önskar er alla en underbar helg...och var rädda om varandra....


                                                                    ......tjingeling   
Av Camilla - 11 mars 2015 07:26

Godmorgon sunshines....vilken härlig dag det blir, här på Kattryd är vi upp med tuppen och nu väntar den vackra vita på att få gå ut, matte måste få dricka ur sitt morgonkaffe först. Först blir det en morgonpromenad med hundarna och sen ut på hästryggen med härliga M ja idag känns livet topp och kroppen pirrar. En perfekt dag för att vara ledig på och få samla ny energi!!  


 

 Det är ju så underbart nu när man kan öppna upp stallet och solstrålarna kommer in genom dörröppningen, det vackra ljuset sprider sig längs stallgolvet. Solen värmer och jackan åker av, igår krattade jag i paddocken det som var kvar av snön....några få snöfläckar kvar som jag särade på som säkert idag smälter bort helt. En hel långsida krattade jag ut med grus också...det samlas grusvallar längs staketet när vi rider och det blir som ett spår....och det måste jämnas ut....ja inte behöver jag gå på nåt gym och lyfta skrot inte....räcker att ha gård och häst...ha ha!!


  Igår blåste det en del....iallafall här på fjället och jag gav mig ut på herr brun på en joggingrunda. Pigg var väl inte ens förnamnet på stor vacker....han fullkomligt svävade fram, hann knappt sätta ner sina hovar i marken....och när han har bråttom (vilket är ovanligt) då går det undan....han kallas ju inte Helge för inte....det är älgakliv. På vår raksträcka just ovanför vår gård där blåser det ALLTID...ja jag säger alltid och när vi nådde denna sträcka så tog vinden tag i mig och jag nästan lyfte ur sadeln....ooooh vilken känsla, tänk va roligt om jag blåst av hästen...ha ha ha!


Åååh nu längtar jag ut till solen och Clara som vanligt är otåtlig och ska ut....så ha en underbar dag du härliga, 

....tjingeling   

Av Camilla - 7 mars 2015 08:44

   Startar lördagsmorgonen med en stor kopp kaffe och ur högtalarna strömmar favoriter som Heavens on fire och I was made for loving you med KIZZ...kan en dag starta bättre....he he!! Kroppen måste väckas för den är trött och sliten efter veckor med många projekt, dock går veckorna väldigt fort och jag märker att jag inte har uppdaterat bloggen nåt vidare....shame on me...men de tre sista veckorna har varit fyllda med massor av skojiga saker och våren har anlänt till Kattryd och snön börjar äntligen försvinna och ljuset....ja ljuset har också kommit och dagarna blir längre och längre....det pirrar liksom i hela kroppen, vårkänslorna svallar inom mig...me like. 

Jag har haft förmånen att i tre veckor ha en praktikant här på Kattryd, en ny erfarenhet för mig, jag är inte van att få så mycket hjälp utan gör för det mesta allt själv men jag har kännt mig otroligt bortskämd och priviligerad dessa veckor då jag egentligen bara kunnat rida, rida och rida, hästarna är mer trimmade och nu är också paddocken snöfri så vi har äntligen kunnat hoppa....här hemma....lovely   jag vill rikta ett speciellt tack i dagens blogg till Johanna....som har varit en fantastisk liten arbetsmyra och skämt bort oss alla i stallet under tre härliga veckor...och på söndag har jag även en hästskötare..jippeeee!!!


Några dagar har varit strålande de senaste dagarna och kvällarna med dess fantastiska solnedgångar har gjort att man älskar livet på landet. Att få ta sin vackra pålle på en kvällspromenad under vacker blå himmel är för mig lisa för själen och många tankar bearbetas...ja de blir till bra tankar och framtidsplanerna smides...häromkvällen när jag och lilla Muffinsen var ute och på väg hem så gick det lite hett till då hon upptäckte våra grannar i skogen...herr och fru älg gick i skogsbrynet på ängarna och eftersom lilla fröken Brun har en otrolig skräck för just dessa djur så blev det högt och lågt och matte som gick jämte hade som det kändes en giraff att hålla i, ja man är inte så stor i dessa lägen när de blåser upp sig och går i sidled med ben och hovar överallt....huuua!!!

                

   De övriga djuren på Kattryd lever ett paradisiskt liv och njuter utav varje sekund, det märks att det nu är vår då de lata kissarna går ut mer och mer, de har ju gärna legat inne och latat sig hela dagarna (och nätterna), men nu när solen värmer med sina strålar så passar det även dem att gå ut....och Clara påckar på deras uppmärksamhet, kom igen kompis....ska vi leka...ha ha, underbara små varelser. Men nu har det lilla odjuret Clara börjat tröttna på matte och vill gå sin morgonpromenad....så jag får dricka ur sista dropparna och stänga ner musiken för denna gång och önska er alla en underbar lördag och fortsatt helg.....

         .......tjingeling  Av Camilla - 20 februari 2015 14:52

 Å så blev det fredag igen, veckan sprang fort iväg och jag som trodde jag skulle få en lugn och fin vecka efter en väldigt busy tidigare vecka, men ack så fel jag hade....ja ibland händer det ju att även jag har fel...ha ha ha även om det tar emot att erkänna det, men denna veckan gick fortare än fortast. Ibland undrar jag hur jag själv tänker eller varför det alltid blir så...hm, ja livet är väl för kul för att sitta still och inte göra någonting...! Men nu är den här....den älskade fredagen, dagen som alla älskar mest av alla dagar....tror jag....   


 Det blir inte till att sitta still även om det är fredag....mysfredagen tänker jag tillbringa tillsammans med goda vänner i stora staden....supé med tillhörande underhållning står på programmet och det börjar bli dags att slänga sig in i duschen....det är tur jag har så god hjälp med alla djuren när det ska vara tid för andra  nöjen. Så idag har Helge fått rå om sin medryttare vilket han tydligen gjorde ordentligt geonom att visa sig från sin allara piggaste och bästa sida....mmm han är sååå häftig att rida när han är på det humöret....det blir mycket häst att ta hand om men på ett mycket tillfredsställande sätt.


Önskar det var lite mer vår....så nya pjukken kunde få följa med....ha en underbar helg...tjingeling!!  Av Camilla - 16 februari 2015 22:01

Återigen är det måndag, en något tom måndag....det roliga tog slut alldeles för fort. Huvet är segt, kroppen är seg men hjärtat är fyllt med glädje, en glädje att tillsammans med så många härliga människor fått arrangera det bästa evenemang hästsverige upplevt...he he. Efter en fantastisk vecka med galet mycket att stå i så känns det verkligen tomt när allt är över, och nu är det bara 360 dagar kvar till nästa gång! 

                                   

Även om det är slitsamt många timmar som läggs ner både inför, under och efter så ser jag fram emot nästa, och kanske är det dags att ta nästa kliv till att bli ännu ett snäpp bättre, ännu ett snäpp större och ännu ett snäpp internationellare! Ryttare, hästar, hundar, publik, sponsorer, funktionärer...alla har varit fantastiska och en mycket fin gest gjordes under dagarna då vi alla funktionärer fick överraskande komma in på arenan och få var sin guldmedalj där det stod....DU ÄR BÄST....och till och med fick vi göra ett ärevarv....ha ha ha!!!

Veckan har bestått av fina hästar, god mat, fantastiskt fika (tack till alla som bakade), party i Ladan och en trevlig SM-bankett. Nu lägger jag 2015 års Gina Tricot Borås Grand Prix till handlingarna och vill du se fler bilder så gå in på GPhemsidan!


  Måndagar är ändå bra dagar, längtar alltid efter måndagen...ha ha, idag var det en sådan då min kollega bjöd på fika...och en fantastisk sådan...hon vet verkligen hur man förgyller en måndag på ICA Reklam för sina medarbetare, love u....KXE!!!!

Idag har jag ridit båda mina vackra pållar i en isande vind, en riktig iskall vind som det bara kan vara i mars...som kom tidigt i år för det är ju bara februari. Båda var mycket pigga, särskilt herr Brun, han var stark och pigg och jag tackar Martina för ett gott jobb med honom under förra veckan då jag inte själv kunde rida så mycket. Vägarna är isiga och hala, men har man fyrhjulsdrift går det alldeles utmärkt...tappade dock bootsen två gånger och fick hoppa av....problemet är att det inte alltid är så lätt att ta sig upp på en tvåmeterskuse...på isgata med blanka ridstövlar...hm!!


En praktikant har anlänt till oss på Kattryd....ska vara här i tre veckor och öva på att mocka, sopa, bära vatten, packa hö, göra mat, rykta, rida, släppa ut och in hästar, putsa alla mina saker, städa, fixa....oj oj vad bortskämd jag och alla i stallet kommer bli...men det är kul när någon är så ambitiös och man kan stå till tjänst för en utbildning. 


Tjingeling....  

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se